Mississippi av Hillary Jordan

Mississippi av Hillary JordanEfter andra världskrigets slut följer Laura McAllen med sin make Henry till en bomullsfarm i Mississippideltat. För henne som har flyttats från stadslivet i Memphis till obygden är livet på en bondgård utan moderna bekvämligheter både obekant och otäckt. Hon försöker finna sig till rätta och göra det bästa av situtationen trots alla svårigheter: ensamhet, smuts, vägglöss, värme, luftfuktighet och sin hatiske svärfar Pappy. Pappy som också bor på gården övervakar och trakasserar henne jämt.

När Henrys charmige bror Jamie återvänder från kriget vägrar han att acceptera den rasistiska, amerikanska Söderns fördomar och blir vän med Ronsel, också han en krigsveteran. Ronsel är dessutom den äldste sonen till de svarta dagverkarna Hap och Florence som bor på Henrys farm.

Vänskapen mellan dessa två män som var och en kämpar för att lämna kriget och plågsamma minnen bakom sig, utlöser en kedjereaktion som kommer att dra in alla inblandade i en katastrof.

Henry, Jamie, Laura, Hap, Florence och Ronsel turas om att berätta historien som allt snabbare drivs mot sin klimax och den fruktansvärda upplösningen.

Mississippi, som är Jordans lysande debutbok, berör och upprör och man är fast från första sidan. En gripande läsupplevelse!

Sabine

Finns boken inne?

Se boktrailern till den amerikanska utgåvan av boken:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s