Livet efter dig av Jojo Moyes

Omslagsbild Livet efter digLouisa Clark älskar sitt jobb på kaféet och de människor och historier hon möter där varje dag. Därför blir hon chockad när hon får veta att kaféet ska stänga och att hon kommer att bli arbetslös. Hur ska hon nu kunna hjälpa till att försörja sina närmaste? Hon har ingen tanke på att lämna den lilla staden eller pojkvännen, men efter ett par misslyckade jobbförsök är hon nära att ge upp. Då hittar hon plötsligt en platsannons om att hålla en rullstolsburen man sällskap. Trots att hon inte har någon erfarenhet av att arbeta inom hemsjukvården får hon jobbet. Den rullstolsburne mannen är inte, vilket hon först tror, en gammal man, utan 35-årige Will Traynor. Fram tills för två år sedan var han en framgångsrik företagare som levde ett hektiskt liv med mycket pengar, kvinnor och halsbrytande äventyr. En motorcykelolycka förändrar hans liv för alltid och nu är han nästan totalförlamad och beroende av andra människor dygnet runt. Eftersom han har varit deprimerad ända sedan olyckan blir det Louisas uppgift att se till att han har det bra och hans föräldrars förhoppning är att han ska acceptera sina nya livsvillkor.

Efter en skakig inledning, då Will beter sig både elakt och vresigt, börjar en vänskap sakta att växa fram. Louisa försöker muntra upp honom, men hon förstår snart att Will inte mår bra. Han tycker att hans liv har tappat all mening och han kan inte acceptera ett begränsat liv i rullstol där han själv inte har kontroll. Han vill inte leva längre och han har bestämt sig. När Louisa får veta Wills planer blir hon helt chockad och hon bestämmer sig för att göra allt i sin makt för att få honom att ändra sig. Men kan man övertala någon som tagit ett så avgörande beslut?

Det här är en mycket gripande och läsvärd roman som jag sträckläste. Den ställer svåra frågor, men är också full av humor och en annorlunda kärlekshistoria. Lättläst, men inte lättglömd – jag rekommenderar den varmt!

Lotta

Finns boken inne?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s