Alltför nära av Henriette Gyland

Omslagsbild Alltför nära av Henriette GylandVill du läsa en bok som är spännande, lättillgänglig och romantisk så ska du ge den här boken några timmar.

Lia bor i USA med sin amerikanske fästman. Han kommer från en stor och bullrig amerikansk familj och jobbar som advokat. Lia är uppvuxen med en ensamstående mor och sin mormor på den engelska landsbygden.

Plötsligt blir Lia kallad till England för att hennes mormor är död och hon har testamenterat sitt fallfärdiga hus till Lia. Hon återvänder till sin barndomsby och det gamla ruggiga huset vid havet.När hon varit där några dagar känner hon undermedvetet obehag och förstår att någon smyger runt och i huset. Detta gör att hon börjar fundera på hur mormor dog.

Aidan Morell är en gammal ungdomsförälskelse som har återvänt till byn och bor på  föräldragården med sina får. Man förstår att han bär på hemligheter som han inte talar om.

När Lias granne mördas och hon själv utsätts för mordförsök så börjar hon misstänka allt och alla i sin omgivning. Kan hon lita på Aidan?

Författaren debuterar som romanförfattare med denna bok. Hon är född och uppvuxen i Danmark, men bor nu med sin familj i London.

För den här romanen fick hon New Talent award 2012.

Det är Eva som tipsar den här gången.

Finns boken inne?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s