En fransk curry – 100 steg från Bombay till Paris av Richard C. Morais

En fransk curry av Richard C. MoraisMorais bok är en debut som filmats av Lasse Hallström och blivit internationell bästsäljare.

När vi möter huvudpersonen Hassan Haji så är han sjutton år och kock på familjens restaurang i Bombay. Pappa Hajis dröm är att flytta in i en finare stadsdel, högre upp i staden. Nu bor de på gränsen till kåkstäderna. Det slutar med att mamma Haji dör i en anlagd brand och resten av familjen flyr till släktingar i London. Där trivs de inte utan ger sig ut på en rundresa i Europa och hamnar i en alpby i Frankrike när bilen havererar. Just på den gatan ligger ett stort hus som är till salu. De köper huset, men anar inte vad som finns på andra sidan gatan.

Indisk restaurang öppnas i alpbyn. Spänningen är olidlig. Ska de lyckas locka till sig gäster? I byn finns också en av Frankrikes finaste lyxrestauranger med en mycket målmedveten ägare

Resan vi gör genom boken med familjen, men främst med Hassan, är en skildring av det hårda restauranglivet. Hårt arbete och målmedvetenhet som till slut gör att Hassan blir trestjärnig kock i Paris.

Berättelsen är en blandning av det mesta. Lite romantik, allvar och komik.

Eva

Finns boken inne? Boken finns också som e-bok.

Du kan även låna filmen på bibblan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s