Ole dole (2015) av M.J. Arlidge

ole-doleEn riktigt spännande kriminalhistoria hittar du i Ole dole av M.J. Arlidge. det är hans debut som författare i bokform. Tidigare har M.J. Arlidge författat bland annat manus till TV-serien Tyst vittne som har gått på svensk television i många år.

I Ole dole möter vi kriminalaren Helen Grace som får en tuff uppgift att lösa. En seriekidnappare/mördare går lös och tar två personer åt gången tillfånga för att utsätta dem för ett livsavgörande val. Valet om att leva eller dö. Valet är fritt, den som dödar den andre går fri. Frågan är vem som är starkast både vad gäller den psykiska men också den fysiska påfrestningen att vara tillfångatagen utan någon chans att ta sig ut fångenskapen och inte ha något att äta eller att dricka.

Helen Grace kämpar med att hitta en gemensam nämnare mellan offren, det verkar som att det inte finns någon, tills hon upptäcker…

Detta är riktigt spännande. För den som sett skräckfilmerna Saw känner igen sig i  handlingen från första filmen. Leva eller dö, det är frågan. Gillar du denna så finns nu också sprillans nya del 2 att låna, Bro bro breja.

/Irina

 

En reaktion på ”Ole dole (2015) av M.J. Arlidge

  1. Ping: Bro bro breja (2016) av M.J. Arlidge | Läshunger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s