Felsteg av Maria Adolfsson

När krOmslagsbild Felstegiminalinspektör Karen Eiken Hornby vaknar morgonen efter Doggerlands årliga ostronfest inser hon att hon begått ett stort misstag: bredvid henne i sängen ligger hennes chef Jounas Smeed.

Strax därefter hittas en kvinna mördad i sitt hem och när det visar sig att det är Jounas före detta hustru Susanne som bragts om livet får Karen uppdraget som utredningsledare. Hennes arrogante chef är allt annat än samarbetsvillig och hennes överordnade vill ha snabba resultat.

Sakta men säkert leder Karen utredningen framåt tillsammans med sin lilla utredningsgrupp. Till en början går utredningen trögt. Susanne var inte speciellt omtyckt, men att någon i bekantskapskretsen skulle hysa ett hat stort nog för att döda, tror inte Karen. Med gediget polisarbete och mycket tålamod arbetar hon vidare för att hitta mördaren men hon hamnar hela tiden i återvändsgränder. Men, plötsligt en dag, kommer det som kanske är genombrottet: Karen hittar en möjlig koppling till ett gammalt kollektiv som fanns på ön på 70-talet. Vad var det egentligen som hände mellan de lite udda personerna som bodde på kollektivet för 40 år sedan?

Det här är en riktigt bra deckare som sticker ut bland vårens alla thrillers och spänningsromaner. Själva deckargåtan håller hög klass, men det som imponerar mest är på det sätt författaren bygger upp sin alldeles egna fiktiva värld, Doggerland, med både miljöer och människor där varenda detalj känns trovärdig.

Också kriminalinspektör Karen Eiken Hornby är tecknad med varsam penna och jag ser verkligen fram emot att få träffa henne och alla andra i Doggerland igen.

Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s