Ett färgat liv av Ulrika Nandra

Sikhen, konstnären och pappan Amal har förskjutit sin dotter Saskia som fått barn med en muslim. Hon och sonen Matteo får inte kliva innanför trösklarna i barndomshemmet vilket får hennes mamma att slutligen ifrågasätta Amal.

Amal har vuxit upp i Afrika och London. Efter att han träffade sin svenska fru Siri flyttade de till Sverige, Göteborg. Amal har mött rasism både i Afrika, London där han och landsmän misstogs för pakis och i Sverige för muslimer. Detta gör att han som aktiv medlem i det sikhiska templet i Göteborg uppmanar sikhiska döttrar att de ska skyddas från muslimska män.

Saskia åker till Indien för att göra ett reportage om extremistgrupper, barn och kvinnor som utnyttjas av högt uppsatta människor, detta sedan 1930-talet. Väl där får hon också veta en hemlighet kring hennes pappas släkt.

Ett färgat liv är en roman om rasism, identitet, sökande efter rötter och smärtan hos den som emigrerar. En mångbottnad historia som tar dig på en hisnande resa. Detta är Ulrika Nandras debutroman.

Irina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s