Eldslandet av Pascal Engman

Eldslandet är den första boken av Pascal Engman med Vanessa Frank som huvudperson. En färgstark karaktär som jobbar vid polisens specialgrupp- NOVA, med inriktning att utreda grov och organiserad brottslighet.

En annan huvudperson i boken är Nicolas Peredes, han har nyligen fått sparken från militären där han verkat i en elitstyrka och jobbar nu istället som diskare för att försörja sig samt bistå sin autistiska syster.

Vanessa är för närvarande avstängd från sitt jobb då hon blivit tagen på bar gärning att köra rattfull och att inte jobba har en negativ inverkan på Vanessa.

Hon väljer att börja engagera sig i unga flickor som kommit till Sverige på flykt. Samtidigt som hon blir inofficiellt involverad i ett fall där flera finansmän kidnappats. Det uppdagas att det inte är bara finansmän som försvinner från Stockholm, utan även flera gatubarn saknas. I detta upptäcks en koppling till Sydamerika och Chile, där det finns en anknytning till de högt uppsatta nazister som efter andra världskrigets slut flydde till Sydamerika. Detta leder till slut till att Vanessa och Nicolas flyger till södra Chile, där en hemsk utveckling väntar. Det är människosmuggling och illegal organhandel tillsammans med gängkriminalitet och en rejäl dos av Chiles historia som militärdiktatur.

Detta är den första boken av fyra och jag rekommenderar dem alla.

Det är Emma som tipsar denna gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s