Nattsångaren av Johanna Mo

Detta är Johanna Mos första bok i serien Ölandsbrotten och det är en riktig bladvändare.

Huvudpersonen i boken, polisen Hanna Duncker har precis lämnat Stockholm efter 16 år, för att återvända till barndomshemmet på Öland. Detta sker i samma vända som hennes pappa gått bort. Hemkomsten är dock inte helt okomplicerad då hennes pappa avtjänat ett fängelsestraff för mord.

Detta är något som omgivningen verkar ha god koll på och ses definitivt inte med blida ögon, det verkar även som att omgivningen dömer Hanna för faderns brott. Rykten sprids fort och kan vara ganska illasinnade, det vet hon.

Knappt har hon hunnit påbörja sin nya tjänst på Kalmarpolisen förrän en ung pojk hittas död på alvaret, 15 åriga Joel. Han hittas mördad och misshandlad på en rastplats av två tyska turister: Vad är det som hänt honom? Varför? Hanna involveras i utredningen som visar sig beröra hennes äldsta vän, en vän hon övergett när hon drastiskt utan att tala om det för någon flyttade till Stockholm.

Hannas egna förflutna definierar henne både som privat person och som yrkesutövande polis, hon är nog vad man skulle kunna kalla ett maskrosbarn och det är en fiktiv gestalt som jag vill läsa många böcker om! En deckare om att leva i skuggan av ett brott och inte kunna förändra sitt förflutna, med flera fokus där inget egentligen är som man tror. Närheten till Kalmar och Öland gör att många platser är bekanta, i alla fall för mig.

Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s