Svärmor av Johan Elfner

Sju månader B.C (Before/Innan Corona) bestämmer sig det gifta paret Magnus och Tess för att säga upp sig från sina respektive arbeten för att satsa på den stora drömmen: att driva konferensverksamhet. Deras företag växer snabbt och gör succé, men plötsligt drabbas världen av Coronapandemin och efterfrågan på konferenstjänster försvinner från en dag till en annan. Paret vägrar dock att ge upp, men det är svårt att hitta lönsamhet i en så gott som utdöd bransch. Tänk om Magnus mamma ändå kunde dela med sig av sin förmögenhet – hon är i alla fall god för flera miljoner – men hon tycker inte om Tess och hon står fast vid sin åsikt att det var vansinne att säga upp sig för en sådan fånig idé som konferensverksamhet. Nej, sonen får stå sitt kast, både med sitt val av försörjning och äkta hälft!

Men så, ett par dagar före svärmoderns 85-årskalas, drabbas Tess av Corona. Ja, riktigt säker är hon inte men hon känner sig krasslig och har precis umgåtts med bästa väninnan som fått ett positivt provsvar. Det är då hon får den briljanta idén: hon ska låtsas som ingenting, gå på födelsedagsuppvaktningen och hoppas att svärmodern blir smittad. Det går över förväntan till en början, men som så ofta med briljanta idéer så blir det inte riktigt som man tänkt sig. För att ytterligare komplicera saker och ting så dyker svärmoderns alltiallo, Berggren, upp och han verkar inte heller ha rent mjöl i påsen. Upplagt för förvecklingar och oväntade vändningar, alltså!

En krim-feelgood i coronatider, kan det vara något? Ja, faktiskt, det här är både underhållande och skruvat – perfekt för feelgoodläsaren!

Det är Lotta som tipsar denna gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s